Internet en kunst

Als je regelmatig op het internet zit en je let een beetje op de kunst dan kon je zien dat Duitsland onlangs 25 afbeeldingen van de 1406 terug gevonden kunstwerken op het internet heeft geplaatst. Het is de bedoeling dat je op deze manier de Duitse politie helpt om de in de tweede oorlog geroofde kunstwerken thuis te kunnen brengen, je zal zien dat de lijst regelmatig zal worden bijgewerkt. Als je nieuwsgierig was naar de lijs met al deze werken die op een site te zien waren dan had je pech, die avond was de site namelijk overbelast. De reden dat de autoriteiten nu wel iets loslieten over de kunstschatten was omdat je zag dat de druk van de joodse belangen groepen steeds groter werd, hiervoor wilden de autoriteiten maar weinig loslaten.

De minister van Buitenlandse Zaken kon je al eerder horen zeggen dat je de gevoeligheid van deze zaak nergens ter wereld moet onderschatten. In de media kon je lezen dat de 1400 kunstschatten het vorig jaar waren gevonden in een appartement dat eigendom was van de zoon van de verongelukte kunsthandelaar Hildebrand Gurlitt. In de geschiedenis kun je lezen dat Hildebrand Gurlitt was belast met de verkoop van de kunst die toen werd beschouwd als ontaard of die van joden hadden geroofd. Het was later dat je de douane dit bekent hoorde maken, dit kwam omdat de douane met een onderzoek naar belastingontduiking bezig was, je weet dat hier geheimhouding op gerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>