Foto’s om het fotoboek

Een fotoboek maken ging vroeger nog ouderwets. Een grote kist erbij met alle foto’s die gemaakt waren. Een pot lijm erbij, een groot dik boek vol met lege pagina’s en plakken maar. Eerst werd dan de selectie gemaakt van de beste foto’s die erin mochten en welke niet. Eenmaal het selectieproces achter de rug gaat het plakken beginnen. Vaak een mooie nette vulpen ernaast om eventuele aan of opmerkingen onder de foto’s te plaatsen.
Maar tegenwoordig is het roer om als het op het maken van fotoboeken en/of albums aankomt. Hier bieden websites als smartphoto en albelli namelijk een oplossing voor. En dat is zelf online met eigen foto’s een mooi fotoboek samenstellen. Door middel van het uploaden van de foto’s vanaf de eigen pc kan je ze gebruiken in een handig programma dat de beide websites beschikbaar hebben. Hierbij is het bijvoorbeeld mogelijk foto’s in elkaar te laten overlopen of een mooie foto als achtergrond te gebruiken om de andere foto’s te ondersteunen. Wat ook mogelijk is bij deze websites is het boek laten drukken op kwaliteit papier. Dat wil zeggen echt fotopapier met glans laag dat voor de meeste mensen toch net dat stukje extra authenticiteit biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>